Windows FAQ
Windows 11 - Systemkrav
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln får du veta vilka specifikationer som krävs för att installera Windows 11 och var du kan hitta informationen.

Minsta systemkrav

För att installera Windows 11 måste datorn uppfylla följande minimikrav:

• Processor: 1 GHz eller snabbare med 2 eller fler kärnor på en kompatibel 64-bitars processor eller System on a Chip (SoC).

• RAM-minne: 4 GB eller mer.

• Lagringsutrymme: 64 GB eller större lagringsenhet.

• Firmware för systemet: UEFI, Secure Boot-kompatibel.

• TPM: Trusted Platform Module (TPM) version 2.0.

• Grafikkort: Kompatibelt med DirectX 12 eller senare med WDDM 2.0-drivrutin.

• Bildskärm: Högupplöst (720p) skärm som är större än 9" diagonalt, 8 bitar per färgkanal.

• Internetanslutning: Internetanslutning krävs för att utföra uppdateringar och för att ladda ner och använda vissa funktioner.

Hur du hittar specifikationerna för ditt system

Windows 7 (Klicka här för att öppna)

1. Öppna Start-menyn: Klicka på Start-knappen längst ned till vänster på skärmen.

2. Öppna Kontrollpanelen: Skriv Kontrollpanelen i sökrutan och tryck på Enter.

3. System och säkerhet: Klicka på kategorin System och säkerhet. Om Kontrollpanelen är i vyn "Stora ikoner" eller "Små ikoner" klickar du direkt på System.

4. Visa grundläggande information: Du kan se grundläggande information om datorn, t.ex. Windows-version, processor, RAM-minne och systemtyp.

Windows 8 (Klicka här för att öppna)

1. Få tillgång till systeminformation: Tryck på Windows-tangenten + X för att öppna Power User-menyn och välj System.

2. Visa systeminformation: På skärmen som öppnas visas information om datorn, t.ex. Windows-version, processor, installerat RAM-minne och systemtyp.

Windows 10 (Klicka här för att öppna)

1. Öppna Inställningar: Klicka på Start-knappen och sedan på kugghjulsikonen för att öppna Inställningar. Alternativt kan du trycka på Windows-tangenten + I.

2. Gå till System: I fönstret Inställningar väljer du System.

3. Öppna avsnittet Om: Bläddra nedåt i den vänstra rutan och klicka på Om. Här hittar du enhetsspecifikationer inklusive systemtyp, processor, installerat RAM-minne och annan systeminformation.

Hur man hittar TPM 2.0 och DirectX 12

Följ stegen nedan för att ta reda på vilken TPM version 2.0 som är aktiverad:

1. Tryck på Windows-tangenten + R samtidigt.

2. I fönstret som öppnas skriver du tpm.msc och trycker på enter.

3. Om datorn inte stöder TPM 2.0 får du ett meddelande om detta i en popup-ruta.

För DirectX-versionen:

1. Tryck samtidigt på Windows-tangenten + R.

2. I fönstret som öppnas skriver du dxdiag och trycker på enter.

Här behöver du DirectX 12.