Tips & funktioner
Så här hittar du din aktiverade Windows-produktnyckel
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln hjälper vi dig att hitta den aktiverade produktnyckeln på din dator. Om du har tappat bort din produktnyckel efter att ha aktiverat Windows eller om kundsupport har begärt den, är den här artikeln här för att hjälpa dig.

Metod 1

Denna metod är idealisk när kundsupporten ber om de sista 5 tecknen i din produktnyckel, eftersom de vanligtvis inte behöver hela nyckeln.

Steg 1: Klicka på Start-menyn, sök efter "Kommandotolken", högerklicka sedan på den och välj "Kör som administratör."

Steg 2: Skriv "slmgr / dlv" och tryck på Enter.

Du hittar de sista 5 tecknen i din produktnyckel i raden "Ofullständig produktnyckel".

Metod 2

Den här metoden visar dig hela nyckeln, men den fungerar inte alltid, beroende på vilken typ av licens du har.

Steg 1: Klicka på Windows Start-knapp.

Steg 2: Skriv "cmd" i sökfältet.

Steg 3: Högerklicka på Kommandotolken och välj "Kör som administratör."

Steg 4: Klicka på "Ja" när du blir tillfrågad om att tillåta ändringar på din enhet.

Steg 5: Kopiera och klistra in följande text:

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Steg 6: Tryck på Enter, och din produktnyckel visas direkt efter.