Övriga frågor
Vad är en produkt-/licensnyckel?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En produktnyckel/licensnyckel är en unik kombination av bokstäver och siffror som aktiverar en programvaruprodukt. Den fungerar som en digital identifierare som verifierar äktheten hos den köpta programvaran och auktoriserar dess användning.

När du köper programvara får du en produktnyckel/licensnyckel som du måste ange under installationsprocessen för att registrera och aktivera programvaran. Utan en giltig produktnyckel/licensnyckel kan du inte använda programvaran utöver dess provperiod eller begränsade funktionalitet.

Det är viktigt att du förvarar din produktnyckel/licensnyckel säkert, eftersom den är en värdefull tillgång som bevisar att du äger en legitim kopia av programvaran. Om du förlorar din produktnyckel/licensnyckel kanske du inte kan installera om eller återaktivera programvaran.

Sammanfattningsvis är en produktnyckel/licensnyckel en viktig komponent för aktivering och ägande av programvara, så att du kan få tillgång till alla funktioner i den programvara du har köpt.