Windows FAQ
OEM vs Retail: Vad är skillnaden?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Funktioner

Både OEM- och Retail-versioner erbjuder samma funktioner, uppdateringar och funktioner, vilket ger den fullständiga Windows-upplevelsen.

Hårdvaruförändringar

Med en återförsäljarlicens kan du byta ut vilken del av din dator som helst. En OEM-licens tillåter dig dock bara att byta ut alla delar utom moderkortet, eftersom licensen är knuten till det.

Uppgraderingar

Uppgradering från Home till Pro är endast möjlig med en återförsäljarlicens.

Licensöverföringar

En återförsäljarlicens kan flyttas till en annan dator (en i taget), medan en OEM-licens är knuten till den aktiverade datorn och inte kan överföras.

Stöd

Återförsäljare av licensinnehavare kan kontakta Microsoft Support för hjälp med hårdvarukompatibilitet eller andra problem. OEM-licensinnehavare kommer att hänvisas till sin enhetstillverkare för hjälp.

När du köper en licens från Keytive.com får du gratis teknisk support under hela processen.