Så laddar du ner appar utanför Microsoft Store
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vid nedladdning av applikationer via webbläsare som Chrome på Windows kan användare få ett säkerhetsmeddelande som indikerar att programvaran inte är verifierad av Microsoft. Denna skyddsåtgärd syftar till att säkerställa att nedladdningar främst kommer från Microsoft Store.

Följ dessa steg för att tillåta installation av appar som inte är verifierade på både Windows 10 och Windows 11:

Steg 1: Öppna Inställningar

Tryck på Windows-tangenten + I för att öppna appen Inställningar, eller sök efter "Inställningar" i sökfältet.

Steg 2: Navigera till appinställningar

På Windows 10: Gå till "Appar" och välj sedan "Appar och funktioner" från sidofältet.

På Windows 11: Gå till "Appar" och välj sedan "Avancerade appinställningar" från sidofältet.

Steg 3: Ändra installationsinställningar

Hitta den inställning som styr varifrån du kan hämta appar. Den kan ha titeln "Välj var du vill hämta appar" eller liknande. Ändra den här inställningen till "Överallt".