Office FAQ
Officepaket vs Microsoft 365 - Vilka är skillnaderna?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Microsoft Office Suite och Microsoft 365 är båda utvecklade av Microsoft, men det finns en viktig skillnad mellan de två. Office Suite är ett engångsköp där du kan äga programvaran på obestämd tid, medan Microsoft 365 är prenumerationsbaserat och kräver månatliga eller årliga betalningar för fortsatt åtkomst.

Office Suite är ett utmärkt alternativ för dig som söker pålitliga och robusta verktyg för ordbehandling, kalkylblad och presentation. Det innehåller väletablerade program som Word, Excel och PowerPoint, som miljontals människor världen över litar på och använder.

En av de största fördelarna med Office Suite är att du får full kontroll över programvaran. Som ägare kan du använda programvaran hur länge som helst utan att behöva teckna ett abonnemang, vilket eliminerar risken att förlora åtkomst till dokument på grund av att abonnemanget löpt ut. Office Suite är också perfekt för användare som inte behöver Microsoft 365:s tilläggsfunktioner, eftersom många kanske inte behöver samarbets- eller automatiseringsplattformar.

Samtidigt erbjuder Office Suite avancerade funktioner för dem som behöver dem, t.ex. makrobyggande i Excel, integration med andra program och samarbetsfunktioner i realtid.

Om du vill ha pålitliga och kraftfulla verktyg för ordbehandling, kalkylblad och presentation med fullständig kontroll över programvaran är Office Suite rätt val. Den ger dig allt du behöver för att skapa professionella dokument och samarbeta med andra utan att belasta dig med onödiga funktioner eller kostnader.

Vi rekommenderar Microsoft Office 2021 Professional Plus (PC) som ett framtidssäkert och stabilt paket som innehåller alla Office-program som du kan behöva! Läs mer här.

För våra uppskattade Mac-användare rekommenderar vi Microsoft Office 2021 Home & Business (MAC). Läs mer här.

Funktioner i Microsoft 365 som inte finns i Office-paketet

Microsoft 365 erbjuder en rad extrafunktioner som inte finns tillgängliga i Office-paketet. Här är några av de viktigaste:

• OneDrive: OneDrive är en molntjänst som gör att du kan lagra och synkronisera dina filer, vilket ger åtkomst från alla enheter med en internetanslutning.

• Exchange Online: Med den här e-posttjänsten, som ingår i Microsoft 365, kan du skapa professionella e-postadresser och hantera din e-post.

• SharePoint Online: SharePoint Online är en plattform för samarbete och dokumenthantering som gör att du kan skapa och dela webbplatser, dokumentbibliotek, listor och annat innehåll med användare.

• Power BI: Power BI är ett verktyg för dataanalys och visualisering som gör det möjligt att skapa interaktiva rapporter och diagram med hjälp av dina data.

• Power Automate: Detta verktyg för automatisering av arbetsflöden hjälper dig att skapa automatiserade flöden för att hantera uppgifter och datainsamling.

• PowerApps: Med PowerApps kan du skapa och distribuera mobila och webbaserade appar för olika användningsområden, inklusive affärsprocesser, projekt och kundservice.

Men om du inte behöver Microsoft 365:s extrafunktioner och föredrar att äga programvaran på obestämd tid är Office-paketet ett bättre val. Office 2021, den senaste versionen av Office-paketet, erbjuder en rad förbättringar och nya funktioner som förenklar dina arbetsuppgifter.

Om du vill ha ett kostnadseffektivt och flexibelt alternativ för att hantera dina affärsdokument och personliga dokument är Office-paketet därför det perfekta valet för dig.