Alle samlingerWindows FAQ
Windows 11 Home vs Pro - Hvad er forskellene?
Opdateret over en uge siden

I denne artikel guider vi dig gennem de forskellige versioner af Windows 11 og forklarer deres forskelle og konsekvenser, så du kan træffe en informeret beslutning.

I slutningen af denne omfattende guide vil vi sikre, at du ved præcis, hvilken Windows 11-udgave der passer perfekt til dine behov.

Windows 11 Home vs Pro: Hvad er forskellen?

Den seneste Windows-udgave lover en omfattende opgradering fra sin forgænger og giver brugerne forskellige fordele. Selvom Windows 11 Home og Pro deler mange funktioner, har de også nogle væsentlige forskelle, som vi vil skitsere nedenfor.

Begrænsninger i hardware

Windows 11 Home understøtter op til 128 GB RAM og en enkelt processor, mens Pro-brugere kan have op til 2 TB RAM og to processorer. De fleste brugere behøver ikke at bekymre sig om at nå Home's hardwaregrænser, men hvis dit system overskrider dem, vil Pro tilbyde en markant hurtigere oplevelse.

Lokal konto

Microsoft har ændret login-processen i Windows 11. Hjemmebrugere skal logge ind med en Microsoft-konto for at gennemføre den første installation, mens Pro-brugere kan oprette en lokal konto, der omgår Microsoft-kontoen og kravene om konstant internetforbindelse.

BitLocker-enhedskrypteringsfunktion

Pro-brugere har adgang til BitLocker-kryptering, en funktion, der ikke er tilgængelig for Home-brugere. BitLocker krypterer alle filer på din harddisk, sikrer datasikkerhed og beskytter dine oplysninger, selv hvis din computer bliver stjålet.

Hyper-V

Windows 11 Pro understøtter Hyper-V, så brugerne kan oprette virtuelle maskiner på deres computere. Alternative virtualiseringsprogrammer som VirtualBox og VMWare er tilgængelige for hjemmebrugere, men mangler det samme niveau af funktioner og ydeevne som Hyper-V.

Editor til gruppepolitik

Group Policy Editor, et kraftfuldt værktøj til administration af Windows-indstillinger, er eksklusivt for Pro-brugere. IT-administratorer kan bruge det til at begrænse adgangen til bestemte programmer, deaktivere hardwarekomponenter og foretage andre ændringer på lavt niveau i operativsystemet.

Beskyttelse af Windows-information (WIP)

Windows 11 Pro tilbyder ekstra sikkerhedsfunktioner som Windows Information Protection (WIP), der hjælper med at holde personlige data og arbejdsdata adskilt, hvilket reducerer risikoen for utilsigtet datalækage.

Forbedrede Business Management-funktioner i Windows 11 Pro

Windows 11 Pro tilbyder ekstra funktioner til virksomhedsadministration, som giver ekstra sikkerhed til arbejdsenheder.

1. Windows Update til virksomheder: Denne funktion giver IT-administratorer mulighed for at administrere og kontrollere opdateringer, så enhederne forbliver opdaterede og sikre.

2. Microsoft Store til virksomheder: En skræddersyet butik, der gør det muligt for organisationer at finde, anskaffe og administrere apps til deres arbejdsstyrke.

3. Kiosk-tilstand: Denne funktion giver virksomheder mulighed for at opsætte og konfigurere enheder til et enkelt formål, såsom digital skiltning eller kundevendte enheder.

4. Azure Active Directory: En cloud-baseret identitetsstyringstjeneste, der hjælper organisationer med at administrere adgang til applikationer, enheder og ressourcer.

5. Active Directory: En katalogtjeneste, der bruges til at administrere brugere, grupper og enheder i en organisation og strømline adgangs- og sikkerhedskontrol.

6. Enterprise State Roaming med Azure: Denne funktion gør det muligt for brugerne at synkronisere deres indstillinger og appdata på tværs af enheder og samtidig opretholde en sikker adskillelse mellem personlige data og virksomhedsdata.

7. Dynamisk klargøring: Giver IT-administratorer mulighed for nemt at klargøre og konfigurere enheder til brugere og tilpasse indstillingerne, så de passer til organisationens krav.

OEM vs RETAIL: Hvad er forskellen?

Vi har udarbejdet en artikel, der beskriver forskellene mellem OEM- og Retail-licenser. Du kan læse den her.

Så hvilken Windows 11 skal du købe?

Overvej, om du virkelig vil få gavn af de ekstra funktioner, som Windows 11 Pro tilbyder. Hvis ikke, er Windows 11 Home det rigtige valg for dig.

Nu, hvor du har besluttet dig for Windows-versionen, er det tid til at bestemme den mest passende licenstype.

Vælg en Retail-licens for ekstra sikkerhed og support fra både os og Microsoft, især hvis du planlægger at udskifte din computer i den nærmeste fremtid. På den anden side, hvis du ikke forventer at skifte computer eller bundkort og ikke har brug for Microsoft-support, passer en OEM-licens bedre.

Vi håber, at denne artikel har været nyttig. Tøv ikke med at kontakte os via messenger-knappen i nederste højre hjørne, hvis du har yderligere spørgsmål eller bekymringer.