Alle samlingerKom igang
Aktiveringsvejledning - Windows 11 Home & Pro
Opdateret over en uge siden

I denne guide viser vi dig, hvordan du installerer og aktiverer Windows 11. Klik på en af knapperne nedenfor for at vælge dit udgangspunkt:

Installer Windows 11 ved hjælp af et USB-drev

I denne vejledning forklarer vi, hvordan du geninstallerer Windows 11 ved hjælp af et USB-drev. Sørg for, at du har et 8 GB eller større USB-drev, og vær opmærksom på, at indholdet vil blive slettet. Vi anbefaler på det kraftigste, at du sikkerhedskopierer alle filer på en ekstern harddisk eller en cloud-lagringstjeneste, før du går i gang.

TRIN 1: Besøg Microsofts download-side

Klik her for at besøge Microsofts officielle side for at downloade Windows 11.

TRIN 2: Download værktøj til oprettelse af medier

Vælg Download nu for at hente Media Creation Tool, som er nødvendigt for at oprette Windows 11-installationsfiler.

TRIN 3: Åbn værktøjet

Start programmet, når download er færdig.

TRIN 4: Accepter licensbetingelserne

For at fortsætte skal du acceptere licensbetingelserne ved at klikke på Accept. Installationsprocessen fortsætter efter dette trin.

TRIN 5: Vælg sprog

Vælg dit foretrukne sprog, og klik på Næste for at fortsætte.

TRIN 6: Installer på USB-drev

Angiv, at du vil oprette Windows 11-installationsfilen på et USB-drev, og klik derefter på Næste.

TRIN 7: Vælg USB-drev

Vælg dit USB-drev fra listen over flytbare drev, og klik på Næste.

Husk, at dit USB-drev skal være tomt, da alle filer på det automatisk vil blive slettet under denne proces!

TRIN 8: Vent på download

Windows 11-værktøjet downloades til dit USB-drev, hvilket kan tage lidt tid. Vent venligst tålmodigt, til processen er færdig.

TRIN 9: Afslut

Når downloadet er færdigt, er dit USB-drev klar til installation. Klik på Finish for at fortsætte.

Installation - Tilslut USB-drevet til pc'en

Du er nu klar til at installere Windows 11 på din computer ved hjælp af USB-flashdrevet. Følg trinene nedenfor for at fuldføre installationen.

TRIN 1: Sluk for computeren og tilslut USB-drevet

Begynd med at lukke computeren ned. Sæt USB-drevet i en af computerens USB-porte, og tænd derefter for computeren.

Installationen bør starte automatisk, så du kan gå videre til trin 2. Hvis den ikke gør det, skal du følge disse trin for at instruere computeren i at boote fra USB-flashdrevet:

1. Tænd for computeren, og tryk straks gentagne gange på en af følgende taster: ESC, DELETE, F2, F10, F11 eller F12. Den specifikke tast varierer fra computer til computer, men er typisk F11 eller F12. Tryk på tasten flere gange for at få adgang til bundkortets indstillinger, kendt som BIOS. Du bør se en indikation af, hvilken knap du skal trykke på, på skærmen, når computeren er i gang med at starte.

2. I BIOS skal du finde Boot Priority eller Boot Order, som normalt findes i menuen Settings.

3. Klik på Boot Option, og vælg dit USB-drev som boot-enhed.

4. Afslut BIOS, og genstart computeren ved at vælge Exit og Save Settings.

Hvis du ikke kan finde ud af, hvilken knap der tænder for BIOS, anbefales det, at du kontakter computerproducenten, søger på nettet eller læser computerens brugervejledning.

TRIN 2: Vælg sprog, tid og valutaformat

Vælg sprog-, tids- og valutaformater samt tastaturlayout til Windows 11. Klik på Næste, og vælg derefter Installer nu.

TRIN 3: Klik på installer

Klik på knappen Installer for at fortsætte.

TRIN 4: Indtast produktnøglen

Når du bliver bedt om at indtaste din produktnøgle, skal du indtaste den licensnøgle, vi har sendt dig via e-mail. Klik på Næste for at fortsætte.

TRIN 5: Vælg styresystem

Vælg det ønskede styresystem til din computer, enten Windows 11 Home eller Windows 11 Pro, baseret på den nøgle, du har købt hos os. Klik på Næste for at fortsætte.

I nogle tilfælde har du måske ikke mulighed for at vælge operativsystem, hvilket kan afhænge af dit tidligere operativsystem. Bare rolig; du vil stadig kunne aktivere din licensnøgle, når installationen er færdig.

TRIN 6: Accepter licensbetingelser

For at fortsætte skal du acceptere licensbetingelserne ved at markere afkrydsningsfeltet ud for "Jeg accepterer licensbetingelserne" og derefter klikke på Næste.

TRIN 7: Vælg installation

Vælg Brugerdefineret: Installer Windows (avanceret).

TRIN 8: Vælg harddisk

Vælg en tom harddisk til at installere Windows 11 på, og klik på Næste for at starte installationen.

Hvis du skal bruge en ikke-tom harddisk, skal du vælge drevet og klikke på Slet eller Formater. Vælg derefter harddisken, og klik på de tilsvarende knapper under den.

Færdig!

Installationsguiden vil nu begynde at overføre Windows-filer til din computer. Varigheden af denne proces kan variere afhængigt af dit system og kan tage noget tid.

Når du er færdig, genstarter din computer. I nogle tilfælde kan du sidde fast i en boot-loop, hvor systemet forsøger at returnere dig til installationsprocessen. Det kan ske, hvis systemet forsøger at læse fra USB-drevet i stedet for harddisken, hvor operativsystemet blev installeret. Hvis det sker, skal du fjerne USB-drevet og genstarte computeren.