Alle samlingerKom igang
Aktiveringsvejledning - Windows 10 Home & Pro
Opdateret over en uge siden

I denne guide viser vi dig, hvordan du installerer og aktiverer Windows 10. Klik på en af knapperne nedenfor for at vælge dit udgangspunkt:

Installer Windows 10 ved hjælp af et USB-drev

I denne vejledning forklarer vi, hvordan du reninstallerer Windows 10 ved hjælp af et USB-drev. Sørg for, at du har et 8 GB eller større USB-drev, og vær opmærksom på, at indholdet vil blive slettet. Vi anbefaler på det kraftigste, at du sikkerhedskopierer alle filer på en ekstern harddisk eller en cloud-lagringstjeneste, før du går i gang.

TRIN 1: Download Windows 10

Klik her for at besøge Microsofts officielle side for at downloade Windows 10.

TRIN 2: Åbn værktøjet

Når filen er downloadet til din computer, skal du højreklikke på den og vælge Åbn for at starte værktøjet.

TRIN 3: Accepter licensbetingelserne

Klik på Accept for at acceptere værktøjets licensbetingelser og fortsætte med processen.

TRIN 4: Opret installationsmedier

Vælg Create Installation Media, og klik derefter på Next.

TRIN 5: Vælg sprog

Vælg det ønskede sprog, udgave og arkitektur. De anbefalede indstillinger for de fleste computere er engelsk som sprog, Windows 10 som udgave og 64-bit (x64) som arkitektur. Når du har foretaget dine valg, skal du klikke på Næste.

TRIN 6: Installationsfil på USB-flashdrev

Vælg muligheden for at oprette Windows 10-installationsfilen på dit USB-flashdrev, og klik derefter på Næste.

TRIN 7: Vælg USB-drev

En liste over tilgængelige enheder, herunder dit USB-flashdrev, vises. Vælg din USB-nøgle, og klik på Næste.

Husk, at alle eksisterende filer på dit USB-drev vil blive slettet under denne proces. Sørg for at sikkerhedskopiere dem, hvis du ikke vil miste vigtige data!

TRIN 8: Vent på download

Windows 10-værktøjet vil nu blive downloadet til dit USB-drev. Denne proces kan tage lidt tid, så vent venligst tålmodigt, til den er færdig.

TRIN 9: Afslut

Dit USB-flashdrev er nu klar til installation. Klik på Finish, og gå videre til næste trin.

Installation - Tilslut USB-drevet til pc'en

Du er nu klar til at installere Windows 10 på din computer. Følg nedenstående trin for at fuldføre installationsprocessen ved hjælp af dit USB-flashdrev.

TRIN 1: Sluk for computeren og tilslut USB-hukommelsen

Begynd med at lukke computeren ned. Sæt USB-drevet i en af computerens USB-porte, og tænd derefter for computeren.

Installationen bør starte automatisk, så du kan gå videre til trin 2. Hvis den ikke gør det, skal du følge disse trin for at instruere computeren i at boote fra USB-flashdrevet:

1. Tænd for computeren, og tryk straks gentagne gange på en af følgende taster: ESC, DELETE, F2, F10, F11 eller F12. Den specifikke tast varierer fra computer til computer, men er typisk F11 eller F12. Tryk på tasten flere gange for at få adgang til bundkortets indstillinger, kendt som BIOS. Du bør se en indikation af, hvilken knap du skal trykke på, på skærmen, når computeren er i gang med at starte.

2. I BIOS skal du finde Boot Priority eller Boot Order, som normalt findes i menuen Settings.

3. Klik på Boot Option, og vælg dit USB-drev som boot-enhed.

4. Afslut BIOS, og genstart computeren ved at vælge Exit og Save Settings.

Hvis du ikke kan finde ud af, hvilken knap der tænder for BIOS, anbefales det, at du kontakter computerproducenten, søger på nettet eller læser computerens brugervejledning.

TRIN 2: Vælg sprog, tid og valutaformat

Vælg nu sprog, klokkeslæt, valutaformater og tastaturlayout for Windows 10. Klik derefter på Næste, og klik derefter på Installer nu.

TRIN 3: Installer

Klik på Installer nu for at fortsætte.

TRIN 4: Indtast produktnøglen

Når du bliver bedt om det, skal du indtaste den produktnøgle, du har fået tilsendt via e-mail. Klik på Næste for at fortsætte.

TRIN 5: Vælg dit styresystem

Vælg det ønskede operativsystem til din computer, enten Windows 10 Home eller Windows 10 Pro, baseret på den nøgle, du har købt hos os. Klik på Næste for at fortsætte.

I nogle tilfælde har du måske ikke mulighed for at vælge mellem Home eller Pro, hvilket kan afhænge af dit tidligere operativsystem. Bare rolig; du vil stadig kunne aktivere din licensnøgle, når installationen er færdig.

TRIN 6: Vælg installation

Vælg den installationstype, du ønsker at udføre. For en ny installation skal du vælge"Brugerdefineret: Installer kun Windows Advanced."

TRIN 7: Vælg harddisk

Vælg en tom harddisk til at installere Windows 10 på, og klik på Næste for at starte installationen.

Hvis du skal bruge en ikke-tom harddisk, skal du vælge drevet og klikke på Slet eller Formater. Vælg derefter harddisken, og klik på de tilsvarende knapper under den.

Færdig!

Installationsguiden vil nu begynde at overføre Windows-filer til din computer. Varigheden af denne proces afhænger af din hardware.

Når du er færdig, vil din computer genstarte. I nogle sjældne tilfælde kan du sidde fast i en boot-loop, hvor systemet forsøger at returnere dig til installationsprocessen. Det kan ske, hvis systemet forsøger at læse fra USB-drevet i stedet for den harddisk, hvor operativsystemet blev installeret. Hvis det sker, skal du fjerne USB-drevet og genstarte computeren.