Alle samlingerInstallation og aktivering
Sådan afinstallerer du programmer (Windows/Mac)
Opdateret over en uge siden

I denne artikel forklarer vi, hvordan du afinstallerer programmer korrekt og nemt.

Til Windows-brugere:

1. Klik på Start-knappen, og skriv'Kontrolpanel' i søgefeltet. Åbn kontrolpanelet.

2. I kontrolpanelet skal du klikke på'Programmer og funktioner' eller'Fjern et program' under kategorien'Programmer'.

3. Find det program, du vil afinstallere, på listen over installerede programmer.

4. Klik på programmet for at vælge det, og klik derefter på knappen'Afinstaller' øverst på listen.

5. Følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre afinstallationsprocessen.

Hurtigt tip

Du kan også bruge søgefunktionen på din pc til at finde indstillingen. Du skal blot skrive "Programmer" i søgefeltet, og det skal vise indstillingen "Programmer og funktioner" eller "Afinstaller et program". Klik på den for at få adgang til listen over installerede programmer, og følg derefter de tidligere nævnte trin for at afinstallere det ønskede program.

Til macOS-brugere:

1. Åbn Finder, og naviger til mappen'Programmer'.

2. Find det program, du vil afinstallere.

3. Højreklik (eller Control-klik) på programmet, og vælg"Flyt til papirkurven" i kontekstmenuen.

4. Tøm papirkurven for at slette programmet permanent fra din computer.

5. Bemærk, at nogle programmer kan kræve yderligere trin eller dedikerede afinstallationsprogrammer for at fjerne dem helt. Sørg for at tjekke udviklerens hjemmeside for eventuelle specifikke instruktioner om afinstallation af deres software.

Hvis du ikke kan finde mappen Programmer

Hvis du ikke kan finde mappen Programmer, skal du åbne Finder på din Mac. Klik på "Gå" i menulinjen øverst på skærmen, og vælg derefter "Programmer" i dropdown-menuen. Alternativt kan du bruge tastaturgenvejen Shift + Command + A til hurtigt at få adgang til mappen Applications.