Kan jag aktivera licensen på flera enheter?

Lär dig hur många gånger du kan aktivera varje licensnyckel i den här artikeln.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln klargör aktiveringsgränserna för våra mjukvaruprodukter, vilket är viktigt att känna till innan du köper. Aktivering av en licens verifierar dess äkthet och låter dig använda programvaran på en enda enhet.

Microsoft Windows operativsystem

Produktnamn

Aktiveringar per licens

Överförbar

Microsoft Windows 11 Pro (Retail)

1 Aktivering

Ja

Microsoft Windows 11 Pro (OEM)

1 Aktivering

Nej

Microsoft Windows 11 Home (Retail)

1 Aktivering

Ja

Microsoft Windows 11 Home (OEM)

1 Aktivering

Nej

Microsoft Windows 10 Pro (Retail)

1 Aktivering

Ja

Microsoft Windows 10 Pro (OEM)

1 Aktivering

Nej

Microsoft Windows 10 Home (Retail)

1 Aktivering

Ja

Microsoft Windows 10 Home (OEM)

1 Aktivering

Nej

Viktiga punkter:

• Varje Windows-licens kan endast aktiveras en gång (1) på en enda dator.

• Retail-licenser kan överföras till en annan dator om det behövs. Detta gör att du kan flytta licensen till en ny enhet om du byter ut din gamla.

• OEM-licenser är knutna till den ursprungliga maskinen de är aktiverade på och kan inte överföras.

Microsoft Office Suites

Produktnamn

Aktiveringar per licens

Överförbar

Microsoft Office 2021 Professional Plus (PC)

1 Aktivering

Nej

Microsoft Office 2021 Home & Business (MAC)

1 Aktivering

Nej

Viktiga punkter:

• Båda Office-sviterna kan bara aktiveras en gång (1) på en enda dator.

• Det finns inget alternativ att överföra licensen till en annan maskin.

Sammanfattningsvis:

• Oavsett typ (Retail eller OEM) kan Windows- och Office-licenser endast aktiveras en gång.

• Om du behöver installera programvaran på flera enheter måste du köpa separata licenser för varje maskin.

• Retail-licenser för Windows erbjuder mer flexibilitet eftersom de kan överföras till en ny enhet.

Vi rekommenderar att noga överväga antalet enheter du behöver för att aktivera programvaran på innan du köper en licens. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta vårt supportteam för ytterligare förtydliganden.