Windows felkod: 0x0000022
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Felkod 0xc0000022 innebär ofta behörighetsproblem eller korrupta filer i Windows. För att åtgärda detta kan du titta på den detaljerade guiden i videon nedan. Alternativt erbjuder de skriftliga instruktionerna nedan en steg-för-steg-lösning.

Metod 1: Använda tjänster för att starta om Windows Update

1. Öppna Start-menyn och skriv "tjänster" för att söka efter det.

2. Klicka för att öppna Tjänster-applikationen.

3. Bläddra igenom listan för att hitta "Windows Update"-tjänsten.

4. Högerklicka på "Windows Update"-tjänsten och välj "Egenskaper."

5. I rullgardinsmenyn för "Starttyp", välj "Automatisk."

6. Klicka på "Verkställ" och sedan på "OK."

7. Om tjänsten inte körs, klicka på "Starta tjänsten." Om den redan körs, klicka på "Starta om tjänsten."

8. Starta om din dator och kontrollera om problemet är löst.

Metod 2: Använda kommandotolken för att återställa uppdateringskomponenter

1. Öppna Start-menyn och skriv "cmd."

2. Högerklicka på "Kommandotolken" och välj "Kör som administratör."

3. Klicka på "Ja" för att tillåta appen att göra ändringar på din enhet.

4. I kommandotolksfönstret, skriv följande kommandon och tryck Enter efter varje:

• net stop wuauserv

• net stop cryptSvc

• net stop bits

5. Byt namn på SoftwareDistribution-mappen genom att skriva:

• ren %systemroot%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

6. Byt namn på catroot2-mappen genom att skriva:

• ren %systemroot%\System32\catroot2 catroot2.old

7. Starta om de tjänster du stoppade tidigare genom att skriva:

• net start wuauserv

• net start bits

• net start cryptSvc

8. Skriv "exit" och tryck Enter för att stänga kommandotolken.

9. Starta om din dator och kontrollera om problemet är löst.

Metod 3: Använd Microsofts uppdateringsverktyg

1. Om ovanstående metoder inte fungerar, följ länken som anges i videons beskrivning för att ladda ner Microsofts Uppdateringsverktyg.

2. Klicka på "Ladda ner verktyget nu."

3. Kör det nedladdade verktyget på din dator.

4. Klicka på "Ja" för att tillåta appen att göra ändringar.

5. Godkänn villkoren genom att klicka på "Godkänn."

6. Följ instruktionerna på skärmen, klicka på "Nästa" och godkänn villkoren igen när du blir tillfrågad.

7. Se till att alternativet för att behålla alla dina filer och program är valt, klicka sedan på "Installera."

8. Vänta tills uppdateringen har slutfört sin installation.

Genom att följa dessa steg bör du kunna lösa den felkod som du stöter på. Om problemet kvarstår kan du kontakta oss via messenger-knappen i det nedre högra hörnet.