Windows-fejlkode: 0x80070490
Opdateret over en uge siden

At støde på fejlkode 0x80070490 kan være en frustrerende oplevelse. Denne fejl indikerer en korruption i CBS-manifestet (Component-Based Servicing), som er kritisk for Windows-opdateringer og systemintegritet. Heldigvis er der flere metoder, du kan prøve for at løse dette problem.

Video-guide

For en mere visuel og detaljeret guide til at løse fejlkode 0x80070490 anbefaler vi, at du ser følgende YouTube-video:

Denne video giver trinvise instruktioner, der kan hjælpe dig med at navigere gennem fejlfindingsprocessen mere effektivt. Hvis du foretrækker at læse, er der detaljerede trin nedenfor.

Hvis det ikke hjælper, kan du prøve at nulstille indstillingerne til fabriksindstillingerne og derefter straks aktivere opgraderingen, før du gør noget andet.

TRIN 1: Brug fejlfindingsprogrammet til Windows Update

Windows er udstyret med et indbygget værktøj, der er specielt designet til at diagnosticere og løse almindelige problemer med Windows Update. Sådan bruger du dette værktøj:

1. Åbn Indstillinger ved at trykke på Win + I.

2. Naviger til Opdatering og sikkerhed > Fejlfinding > Yderligere fejlfindingsprogrammer.

3. Vælg Windows Update, og klik på Run the troubleshooter.

4. Følg instruktionerne på skærmen for at afslutte processen.

TRIN 2: Udfør en SFC-scanning

System File Checker (SFC) er et værktøj i Windows, der giver brugerne mulighed for at scanne efter og gendanne fejl i Windows-systemfiler. Sådan kører du en SFC-scanning:

1. Skriv cmd i Start-menuen, højreklik på Kommandoprompt, og vælg Kør som administrator.

2. Indtast sfc /scannow i kommandoprompten, og tryk på Enter.

3. Vent på, at scanningen er færdig.

TRIN 3: Brug DISM-værktøjet

Deployment Image Service and Management Tool (DISM) kan rette Windows-korruptionsfejl, som SFC-scanningen ikke kan rette. Kør dette værktøj lige efter trin 2 ved at indsætte DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth i kommandoprompten.

TRIN 4: Genstart

Genstart din pc, og prøv igen for at se, om fejlen blev rettet.

Virker det stadig ikke?

Hvis det ikke hjælper, kan du prøve at nulstille indstillingerne til fabriksindstillingerne og derefter straks aktivere opgraderingen, før du gør noget andet.

Hvis fejlen fortsætter, selv efter at du har fulgt disse fejlfindingstrin, er vores supportteam her for at hjælpe. Brug venligst knappen "Rapporter nøgle" nedenfor for at få yderligere hjælp.