Windows felkod: 0x80072F8F-0x20000
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här guiden hjälper dig att åtgärda felkoden 0x80072F8F-0x20000 som uppstår när du använder Media Creation Tool för Windows 7/8.

Metod 1: Enklast (endast Windows 7)

Detta täcker Microsoft-uppdateringen som möjliggör stöd för TLS 1.1 och TLS 1.2 genom paketet KB3140245. Följ dessa instruktioner:

1. Ladda ner paketet KB3140245, men kör det inte ännu.

2. Ladda ner den körbara filen "Easy Fix" från länken (direktnedladdning) och kör den. Denna fix skapar registervärdet DefaultSecureProtocols, vilket är en förutsättning för Microsoft-uppdateringen.

3. Kör nu KB3140245 .msi-paketet som du laddade ner i steg 1.

4. Denna process kommer automatiskt att aktivera TLS 1.1 och TLS 1.2 på din dator.

Metod 2: Aktivera TLS 1.1 och TLS 1.2 via registret (Windows 7 & 8)

1. Se till att ditt system är helt uppdaterat.

2. Öppna Notepad.

3. Kopiera följande rader till Notepad.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\WinHttp]

"DefaultSecureProtocols"=dword:00000a00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\WinHttp]

"DefaultSecureProtocols"=dword:00000a00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.1\Client]

"DisabledByDefault"=dword:00000000

"Enabled"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.2\Client]

"DisabledByDefault"=dword:00000000

"Enabled"=dword:00000001

1. Spara filen med ändelsen .reg - t.ex. enable_tls.reg.

2. Dubbelklicka på filen enable_tls.reg för att tillämpa inställningarna i registret. Klicka på Ja när du ombeds bekräfta.

3. För Windows 7-användare, ladda ner paket KB3140245 (TLS 1.1/1.2 Enabling Update) från Microsoft och installera det. Detta steg kanske inte är nödvändigt för Windows 8-användare.

4. Starta om Windows.

Ladda ner färdiga registerfiler

Om du föredrar att ladda ner färdiga registerfiler kan du ladda ner filen enable-tls.zip. Packa upp filen och kör den medföljande filen enable_tls.reg. Om du vill återställa inställningarna till standardvärdena för Windows 7/8 kör du registerfilen undo.reg.